Thursday, 21 November 2013

Carmen de la Victoria

Ez a szepseges carmen regen kolostor volt, amit lebontottak a XIX. szazadban. 1945 ota a Granada Egyetem tulajdonaban van es az  egyetem maganrezidenciajakent uzemel odalatogato professzorok reszere. Sok privat rendezvenyt is bonyolitanak itt le. Habar a carmen tortenelme soran az epuletek es azok funkcioi valtoztak, maga a kert valtozatlan maradt szaz even keresztul. Manapsag a Carmen de la Victoria a legidosebb es az egyik legszebb mor stilusu kert Granadaban.


A kert maga egy professzionalis kertesz keze alatt viragzik, aki tervezte, hogy a Nashrim idoszak alatti kertekhez hasonlitson.


A kert tobb szinten foglal helyet es minden sarkon talalsz valami kulonlegeset. Tele van lampasokkal es fenyekkel. Meleg nyari esteken biztony nagyon egyedi elmenyt nyujt a sok pad egyiken uldogelni a gyertyak fenyeben es az Alhambrat nezni.
A Carmen de la Victoria latogatasa ingyenes. Csak nyomd meg a csengot es varj par percet, amig a kapu kinyilik es  egy kedves noi hang arra ker, hogy zard be azt magad utan. Az Albayzínban, a Cuesta del Chapiz, 9 alatt talalod.


No comments:

Post a Comment