Sunday 17 November 2013

Hogyan kell ‘granada’-t enni

Azt hiszem, nem sokan tudjak, hogy ‘granada’ spanyolul granatalmat jelent. Granadaban sok helyen talalsz granatalma fat es a mi teraszunk mogott is volt egy. Itt mindennapos dolognak szamit, de szamomra nagyon exotikus a latvany.

Az egyik hetvegen amikor Juan Carlos es Meritxell itt voltak nalunk latogatoban vettunk egy granatalmat az Albayzín zoldsegpiacan es Meritxell megmutatta, hogyan kell ezt kulonleges gyumolcsot enni spanyol modra.

1.      Vagj bele!
Annyira jol nez ki a gyumolcs felvagva! Az eretteket ugy ismered fel, hogy azok felulete nem csillogo es nem sima. Amikor felvagod, a magoknak melypiros szinunek kell lenniuk. Vigyazz vele, befog mindent!


2.      Facsard es facsard!
Nagyon egyszeru facsarni, ha a gyumolcs erett. A magvak egyszeruen belepotyognak a talba. Itt egy fenykep a tortentekrol akcioban: Meritxell facsar, a magok potyognak, a le folyik.


3.      A gonosz sarga resz
NE EDD MEG A SARGA RESZT! Most, hogy jol megijesztettelek, elmondhatom, hogy nincs semmi gond a sarga hejjal, azon kivul hogy keseru az ize. Szedegesd ki az osszes darabkat.




4.      Turbozd fel
Most jon a legjobb resz. Adj hozza cukrot, vagy izles szerint onts hozza vorosbort. Keverd jol ossze.

5.      Most, hogy a kotyvalek kesz van, mar csak egy dolog hianyzik. Tedd a hutobe, hogy lehuljon es az izek  jol osszeolvadjanak.

6.      Keress egy napos helyet a barataiddal. Hagyd, hogy panaszkodjanak a meleg miatt, majd kapd elo a granada talat a hutobol egy dramai ‘TA-DA’-val. Mindig nyero.

Jo etvagyat.



No comments:

Post a Comment