Thursday, 10 October 2013

Oviedo – San Mateo

San Mateo a legnagyobb fesztival Oviedoban, amit szeptember harmadik hete korul tartanak. Ez egy 10 napos fiesta tele szinnel es nevetessel.

Mar az elso naptol mindent beleadtak a helyiek. Az utcakat feldiszitettek (szerintunk Karacsonykor ujrahasznaljak a fenyeket) es a gyerekeket minden nap mas program varta delutan 5-tol a varos fo parkjaban. Rengeteg satrat allitottak fel, ahol eteleket, italokat, olcso viszont nagyon eros koktelokat arultak, a sidre folyt mindenhol es 5 helyszinen minden este ingyen koncerteket rendeztek kulonbozo zenei stilusok szerint.


A mi kedvencunk az Oviedo Filharmonikus Zenekar koncertje volt, ami a Katedralis elotti teren volt. Azt gondoltuk, hogy klasszikus zenet fognak jatszani, es elsetaltunk arrafele, hatha hallunk valami erdekeset. Ehelyett egy hatalmas bulit taltunk a teren! Meghivtak a napolyi Tamburi Vesuvius egyuttest es veluk egyutt jatszottak vilagzenet. A dalok, amiket valasztottak, nagyon kellemesek voltak, es a kozonseg tapsolt es tancolt rajuk. A szokasos hangszerek mellett a zenekarban szerepeltek nepi hangszerek is, es nehany darabot ezekre alapoztak, amikkel nagyon kulonleges, altalunk meg sosem hallott dallamokat jatszottak. Volt egy tancos is, aki feldobta a hangulatot. Paul keszitett nehany videot, igy meg tudok nektek mutatni par reszletet.
Az elsoben noi enekes kasztanyettat is hasznal az enekles mellett.


A masodikban a tancos lany tancol.


A harmadikban a tancos lany es a noi enekes tancol egyutt kasztanyettaval. Mi gyanitjuk, hogy ez egy spontan kozos tanc volt. A stilusuk nagyon kulonbozo, de ez meg kulonlegesebbe tette az elmenyt.


A San Mateo legnagyobb es legnepszerubb eleme a Día de America, vagyis Amerika Napja. Ennek kereteben rendeztek egy felvonulast, ami azoknak az aszturoknak tiszteleg, akik Amerikaba vandoroltak, es az orszagoknak, amik befogadtak oket. A felvonulas alatt sok amerikai orszag kepviseltette magat es az eloadas nagyon szines volt, tele tanccal es zenevel. Mi ketten nagyon elveztuk. Ime a felvonulas kepekben. Kitalalod, melyik orszagbol valoak a resztvevok?No comments:

Post a Comment