Sunday, 27 October 2013

Madrid fentrol nezve

Mivel Madrid lapos, ezert megeri magas helyeket keresni, ahonnan messzire el lehet latni. Rengeteg torony es tetoterasz all rendelkezesedre, igy valogathatsz kedvedre.

Egy este elmententuk setalni, hogy megnezzuk a varost ejjel. Ekkor lattam meg the Palacio Cibeles-t. Csak kivulrol lattuk, de megfogadtam magamnak, hogy masnap megnezem belulrol is. 
Masnap delelott besetaltam azzal a kifogassal, hogy egy bizonyos kiallitast szeretnek meglatogatni.

Miutan keszitettem par kepet a gyonyoruen dekoralt plafonrol, eszrevettem, hogy a palotanak van egy kilatoja is. Gyorsan vettem is jegyet ket euroert es felrepultem a lifttel a hetedik emeletre.Fel orat tolthettem fent a jegyemmel. Ezt lattam magam korul.


Meg szerettem volna mutatni a varost fentrol Paulnak is, de az utols belepu a Palacio kilatojaba este 7-re szolt es arra nem ertunk oda. Ujra az internetet hivtam segitsegul es talaltam egy masik helyet kozel a Palacio-hoz, a Museo de Belle Arte, vagyis a Szepmuveszeti Muzeum. Itt van egy tetoterasz, ahol kenyelmes agyak es szekek varjak a latogatokat amikrol csodalhatod az elotted elterulo varost egy koktellal a kezedben. 
 A naplementet is innen neztuk vegig.

No comments:

Post a Comment