Monday, 12 August 2013

Barcelonabol Oviedoba

Miert eppen Asturias?
Barcelona utan teljes valtozast akartunk es arra gondoltunk, hogy megnezhetnenk az eszaki partot kozelebbrol. Eloszor San Sebastian-ra gondoltunk, ami egy gyonyoru kisvaros a tengerparton, 20km-re a francia hatartol. Valaki viszont emlitette, hogy nyaron tele van turistakkal es egy vizitre jo, de ott elni nem. Nem is emlitve az arakat, amik majdhogynem Barcelonaval, vagy Madriddal vetekszenek.

Lejjebb nezelodtunk a parton. Santander – nem talaltunk rola semmi erdekeset. Bilbao – tulsagosan ipari varos ahhoz, hogy en ott akarjak elni. Vegul egy magyar lany megkerdezte, hogy miert nem megyunk Asturias-ba? Itt minden megtalalhato, magas hegyek (Picos de Europa), gyonyoru strandok (Playa de Silencio) es edes kis tengerparti falvak (Llanes, Cudrillero). Rakerestem az interneten, tetszett, amit lattam, egyeztettem Paullal es a dontes megszuletett. Asturias fovarosaba, Oviedoba fogunk koltozni.

Rengeteg cuccunk van (egy evig itt vagyunk, nemcsak par napra), igy a repulogep ki volt zarva. Kocsiberlesben is gondolkodtunk, de nagyon messze van ahhoz, hogy Paul egyedul vezessen, meg egy ottalvos megalloval is. Igy egy megoldas maradt: a vonat.

A Santiago de Compostella-ban tortent vonatbaleset utan, ami csak par napja tortent, egy kisse nehezkes volt a jegyvasarlas, de nem volt mas megoldas. Paul talalt egy vonatot, ami egyenesen megy Barcelonabol Oviedoba csak par megalloval az uton. Ez a RENFE vallalat vonata es egy kicsivel tobb, mint 10 oraig tartott!

Meg itt is volt egy olyan szabaly, hogy egy utas csak 3 darab csomagot vihet fel a vonatra, igy mi osszenyomtuk a borondoket, kipakoltunk es bepakoltunk, par cuccot meg ott is hagytunk (akarva es akaratlanul), majd elindultunk az allomasra.

A jegyvasarlaskor a ‘Preferente’ opciot valasztottam. Meg mindig nem vagyok benne biztos, hogy ez az elso osztalyt jelenti, mivel azon kivul, hogy tobb hely volt a labaidnak, nem volt nagyon tobb kulonbseg a ket osztaly kozott es meg arban sem volt sokkal dragabb. Ugy dontottunk, hogy egy tizoras utra megeri azt a par eurot, es Paul hosszy labainak mindig jol jon tobb hely.

Sajnos az etkezes nem volt a jegybe foglalva, pedig mi azt hittunk, hogy igen, igy kellett vennunk egy szendvics menut. Konnektor viszont van, minden ules alatt ott figyel, meg a turista osztalyon is. Internet viszont nem volt. Igazan el voltunk kenyeztetve Angliaban! Ettol fuggetlenul az ut nem volt olyan rossz, mint gondoltuk. Paul az ido nagy reszeben dolgozott, en blogokat irogattam, olvastam, vagy filmet neztunk, majd itt is volt az ideje a leszallasnak.


Egy uj kaland vette kezdetet.

No comments:

Post a Comment