Friday, 9 August 2013

Kataloniai pillanatok

Negy honap utan vegul bucsut mondtunk Barcelona gyonyoru varosanak es a szepseges Katalonianak. Nehez volt a dontes, nagyon konnyu lett volna ott maradni, de az eredeti cel az volt, hogy minnel tobbet lassunk Spanyolorszagbol, igy itt az ideje, hogy tovabbinduljunk.

Rengeteg hely van, ahova el akartunk latogatni, de vegul kifutottunk az idobol, mint peldaul a vulkanok Olotban, Nuria Nemzeti Parkja, Tarragona szepseges varosa vagy a cava pincek, a bodega-k a sok kis festoi faluban Barcelonatol delre. Arra sem volt idom, hogy irjak a legfontosabb dolgokrol Barcelonaban, mint peldaul a Sagrada Familia, a Casa Milá, a Park Guell vagy a Palau Guell. Viszont mar 10 napja itt vagyunk Oviedoban es alig varom, hogy meseljek az uj kalandjainkrol is! Meg kell elegednem egy bucsu bloggal, amiben ujraelem a legkedvesebb pillanatainkat Kataloniaban.

Gaudí, Gaudí, Gaudí! Nezd meg ezeket a gyonyoru kovacsoltvas viragokat, mintha elnenek!


Ezek a cserepek a Gran de Grácia utcajat diszitik es Gaudí tervezte oket. Eredetileg a Casa Battló belsejebe szanta oket, de nem keszultek el idoben. Az epitesz halalanak a 100. evfordulojara a varos elovette a format es felhasznalta az utca diszitesere. Ha jobban megnezed, lathatod, hogy Gaudí igazabol csak egy format tervezett. A minta a tengert idezi: van rajta egy polip, egy tengeri csillag es egy tengeri csiga. Zsenialis!A Katedralis 13 libaja.
A tuzolto futoverseny teljes felszerelesben, ami 20kg-ot nyom!


A Katalan Kultura Konyvtara.Szent Gyorgy napja, amikor a lanyok rozsat, a fiuk pedig konyvet kapnak.Meglepetes ebed nehany orult magyarral.


Ilyet nagyon sokszor lattunk. Odaparkolnak a foldalatti parkolo kijarata ele, es az emberek nem tudnak kijonni. Mergukben addig nyomjak a dudat, amig jon valaki, hogy arrebb alljon a kocsival.A pajzs, amit Szent Gyorgy napra keszitettem a kisfiunak, akire vigyaztam.


Egy erdekes szobor Port Lligatban.
A Sagrada Familia.


Casa Milá.Ez egy protestalas volt El Clotban. A fiu eppen a graffitit irja a jobb oldali hazra es a rendor pedig ott var a sarkon. A fiut nem kaptak el de a graffiti masnapra eltunt.


Egy gorkori verseny, amit egyszer seta kozben lattunk.


Egy daru az utca kozepen!!


Egy nagyon szep graffiti, amit csak a Palau Guell tetejerol lehet latni.Ezek az emberek mindig a kukat turjak, es elviszik, amit hasznalhatonak itelnek. Ennek a pasinak meg kocsija is van hozza!


Ez igy forditasban azt jelentene, hogy ´bombazoknak fenntartva´, de igazabol a bombero az tuzoltot jelent. A spanyolok nagyon szeretik a kutyakat, majdnem minden jatszoter mellett van egy elkeritett hely a kutyaknak is.


Ez a szegeny maci par napig a kuka ala volt szorulva.


Autojavitas spanyol modra.

Gaudí sarkany kutja.


A 4 macska etterem. Allitolag ez Picasso kedvelt helye volt. Egyszer nem volt nala eleg penz es fizetseg helyett rajzolt valamit az etteremnek. Hogyan legyunk gazdagok egy pillanat alatt.


Utolso nap munkaban.Utolso vacsora a spanyol baratainkkal a magyar etteremben.


No comments:

Post a Comment