Azt hiszem,
nem sokan tudjak, hogy ‘granada’ spanyolul granatalmat jelent. Granadaban
sok helyen talalsz granatalma fat es a mi teraszunk mogott is volt egy. Itt
mindennapos dolognak szamit, de szamomra nagyon exotikus a latvany.
Az egyik hetvegen amikor Juan Carlos es Meritxell itt voltak nalunk latogatoban
vettunk egy granatalmat az Albayzín zoldsegpiacan es Meritxell megmutatta,
hogyan kell ezt kulonleges gyumolcsot enni spanyol modra.
1.
Vagj bele!
Annyira jol nez ki a gyumolcs felvagva! Az eretteket ugy ismered
fel, hogy azok felulete nem csillogo es nem sima. Amikor felvagod, a magoknak
melypiros szinunek kell lenniuk. Vigyazz vele, befog mindent!
2.
Facsard es
facsard!
Nagyon egyszeru facsarni, ha a gyumolcs erett. A magvak egyszeruen
belepotyognak a talba. Itt egy fenykep a tortentekrol akcioban: Meritxell
facsar, a magok potyognak, a le folyik.
3.
A gonosz
sarga resz
NE EDD MEG A SARGA RESZT! Most, hogy jol megijesztettelek,
elmondhatom, hogy nincs semmi gond a sarga hejjal, azon kivul hogy keseru az
ize. Szedegesd ki az osszes darabkat.
4.
Turbozd fel
Most jon a legjobb resz. Adj hozza cukrot, vagy izles szerint onts
hozza vorosbort. Keverd jol ossze.
5.
Most, hogy a
kotyvalek kesz van, mar csak egy dolog hianyzik. Tedd a hutobe, hogy lehuljon
es az izek jol osszeolvadjanak.
6.
Keress egy napos
helyet a barataiddal. Hagyd, hogy panaszkodjanak a meleg miatt, majd kapd elo a
granada talat a hutobol egy dramai ‘TA-DA’-val. Mindig nyero.
Jo etvagyat.
No comments:
Post a Comment