Ez Europa
legnagyobb es leghiresebb friss aru vasarcsarnoka. Ez nem csak egy akarmilyen
piac am. Itt talalod Barcelona legedesebb gyumolcseit elkepeszto valasztekban,
a legfrissebb hust, egyszoval minden etellel es fozessel kapcsolatos dolgot.
Ahogy
belepsz a piacra, az erzekszerveid egybol tamadas ala kerulnek. Nagyon hangos,
mivel a kofak kiabalva kinaljak aruikat, nagyon nagy a tomeg, a padlo csuszos
az olvadt jegtol, a szagokrol nem is beszelve, de ezek mind hozzaadnak a hely
kulonlegessegehez.
Azt hiszem,
ez a gondolat osszefoglalja a Boqueria lenyeget.
‘A La
Boqueria egy gasztronomiai templom, egy hely, ahol az etellanc minden egyes lepese
megtalalhato. A termeloktol, a szureteloktol, a hal- es husfeldolgozoktol, akik
az etelt kinaljak, a latogatoig vagy a profi vasarloig, aki vegigmegy ezen a
pompas labirintuson’.
Ferran Adria
(chef at El Bulli Restaurant)
A kinalat
megdobbento. Itt megtalalsz bogyokat, fuszereket, hust, zoldseget, gyumolcsot,
rengeteg fele olivabogyot, sajtot, mindent! A gyumolcs minig itt a legfrissebb.
Keszitenek neked gyumolcslet barmilyen gyumolcsbol, mango-alma,
sarkanygyumolcs-kokusz, amit csak ki tudsz talalni, egy euro poharanket.
Ugyanez a friss gyumolcssalaataval. Mennyire jol esik a melegben!
Rengetegfele
hust kinalnak, meg borjufejet is!
Sok helyen
talalkozhatsz a hires fustolt sonkaval, a ‘jamón’-nal.
Szamomra a
legerdekesebbek mindig a tengeri allatok.
Ha eppen
megeheznel a nagy nezelodesben, a piac tele van barokkal es ettermekkel. Ezek a
helyek nagyon nepszeruek ebedidoben, es az arak is a varos legjobb ettermeivel
vetekszenek. Nem csoda, hiszen minden hozzavalo a piacrol szarmazik, igy biztos
lehetsz benne, hogy a legfrissebbek Barcelonaban.
Mindenkeppen
ugorj be, ha erre jarsz. A La Rambla ketharmadanal talalhato felfele, a Placa
de la Boqueria-n, nyitva hetfotol szombatig 8:00-23:00.
No comments:
Post a Comment