Monday, 20 May 2013

Girona - Temp de Flores

Azon a napon, amikor meglatogattuk Girona-t, eppen a Temps de Flores, a Viragfesztival elso napja zajlott.


Rengeteg, viragkotok altal keszitett kiallitas volt latogathato eldugott kis udvarokban es mas epuletekben, de maguk az utcak is fel voltak diszitve, sot, meg az erkelyekrol is logtak le sajat keszitesu viragkoltemenyek. Paul azt mondta, az egesz varosnak finom illata volt. Bemutatom nektek a szamomra legerdekesebb viragkoltemenyeket.

A rozsa es a sarkany utalas Szent Gyorgyre.


Ez az egesz kiallitas a mehecskek szamanak drasztikus csokkenesere hivta fel a figyelmet.


Ez egy nagyon okos utcai krealmany. Ha meghuzod az egyik gombot lefele, akkor valahol a teren egy masik felfele fog huzodni! Ez akkor vicces, amikor valaki eppen a masikat probalja huzogatni.A katedralis diszitese egyszeruen dobbenetes volt. Kiszedtek az osszes padot es bokrokat es viragokat tettek a helyukre. Nagyon jo illatuk volt (Paul szerint) es teljesen elfeledtedtek velunk, hogy templomban vagyunk. Csodalatos volt itt setalni es amuldozni a szebbnel szebb dekoraciokon. A kapolnakat ugyesen ugy diszitettek fel, hogy a viragkompoziciok hozzaidomultak a kapolna ‘lakoihoz’. Gyonyoru volt.

Sok kompozicio koncentralt az ujrahasznositasra. Ezt az egesz kiallitast feher muanyag szatyrokra alapoztak.


Ez volt az egyik kedvenc helyem. Ez egy interaktiv szoba volt, ahol az osszes erzekszervet hasznalni kellett. A sarokban volt egy kis vodor, ami pici csokidarabokkal volt tele, hogy az izleles is bele legyen foglalva. Aranyos instrukciokkal lattak el a latogatokat, hogy tudjak, mikor mit kell hasznalni. A kedvencem a szivecske jel volt.Az egyik haz tetejen egy bonsai ‘kertet’ allitottak fel. En nagyon szeretem a bonsai-okat es mindenkit csodalok, akinek van hozzajuk turelme.A fesztival alatt sok muzeum, szinhaz es mas fontos epulet nyitva volt a kozonseg szamara, ahova egyebkent nem, vagy csak penzert lehet bemenni. Ezek koze tartozott a hires Arab Furdo. Ez volt az utolso kiallitas, amit megneztunk. Sokaig kellett varni ra, de megerte!
Egy masik a kedvenceim kozul. Ezek a figurak nagyon aranyosak voltak a viragaikkal!
Meg par foto az Ovarosrol.


Rengeteg, nagyon erdekes es szep kiallitast lattunk, professzionalisat es amatort egyarant, de sajnos nincs hely mindegyiknek a blogomban. Ezt a fesztivalt minden evben megrendezik es legalabb egy hetig tart. Ha szeretnel ellatogatni Girona-ba, erdemes az utat a fesztival idejere tervezni.

No comments:

Post a Comment