Sunday 19 May 2013

Girona

Amikor eldontottuk, hogy hetvegere elutazunk valahova, ugy dontottunk, hogy Cadaques-t fogjuk meglatogatni, ami egy tengerparti kis falu kozel Franciaorszaghoz. Az odavezeto uton megalltunk korbenezni Girona-ban. Sajnos az idojaras nem nagyon kedvezett, egesz nap felhos volt az eg, de szerencsere nem esett.

Ez Girona cimere.


Be kell vallanunk, nagyon kellemesen meglepodtunk. Sokan mondtak, hogy a varos szep, de nem voltuk ra felkeszulve, hogy az Ovaros ennyi szepseget rejt. Ez a latvany fogadott bennunket.


Nemsokara az Oñar-folyo partjara ertunk, amiben a sok szines folyoparti haz tukrozodott vissza.
Miutan atsetaltunk a hidon, egy teljesen mas vilagba csoppentunk. A kozepkori varosresz minden epulete egyben maradt es fantasztikus elmenyt nyujtott a macskakoves utcakon felfedezo utra indulni. Az Ovaros gyonyoru, nagyon bajos es autentikus. Tatott szajjal setaltunk a kozepkori hazak kozott csodalkozva, hogy az epuletek ennyire jo allapotban vannak. Minden sarkon volt valami meglepetes, sok sarok, pici ter vagy emelet vart felfedezesre.
Ezeken a kepeken keresztul ti is megnezhetitek.


Ez a fal a kozepkorban vette korul es egyben vedelmezte a varost, vegig lehet rajta setalni.


Ezek alatt a hatalmas gesztenyefak alatt egy kis kavezo-etterem bujik meg, itt pihentunk meg egy kavera.


Meg par kep a varosrol.
Ezzel a kisvonattal is felfedezheted az Ovarost.


Mivel a varosban eppen akkor egy fesztivalt unnepeltek (majd kesobb irok arrol is), rengeteg erkelyt diszitettek a katalan zaszloval.


Nehany erkelyen az uzenet szamomra egy kicsit eros volt. Girona egy katalan varos kivul-belul es aktivan tamogatja Katalonia elvalasat Spanyolorszagtol.
A zaszlo aljan ez olvashato: ‘Europa uj allama’.Sajnos csak fel nap jutott Gironara, de meg a felet sem lattuk a varosnak! Csak egy ora kocsival Barcelonatol, igy idealis egy egynapos kiruccanasra, de mi legalabb egy hetveget javasolnank, ha teljessegeben meg szeretned ismerni ezt a bajos helyet.

No comments:

Post a Comment