Tuesday, 11 June 2013

Barcelona - A kulvaros

Eddig Barcelona csak olyan oldalat mutattam be nektek, ami az ovaroshoz tartozik, a kozponthoz, ahol a szebbnel szebb epuletek mind az elozo szazadokbol maradtak meg. Ez az a Barcelona, amit mindenki ismer es mindenki latni akar.

A varosnak viszont rengeteg arca van. Nem mind szep es bajos, de mint minden masban, itt is mind osszetartozik es egyutt alkotjak az egeszet. Ezert gondoltam, hogy a varos egy masik arcat is bemutatom.

Az egyik hetvegen egy olyan reszet latogattam meg a varosnak, ami egy kicsit tavolabb, a tenger mellett fekszik. Rengeteg magas, modern epuletek kovetelik az ember tekintetet. A hely tele van tukrokkel, egyenes es hullamos vonalakkal, amik szamomra idegenek, de megis van bennuk valami furcsa szepseg.

Ezt a reszet a varosnak ‘A Forum’-nak hivjak, es itt sok esemenyt, fesztivalt es vasart rendeznek. A kek epulet az a Museu Blau, ami egy termeszettudomanyi muzeum es vasarnaponkent ingyen meg lehet nezni. Van egy kulvarosi jatszoter mellette es a kozeleben van egy termeszetes tengervizzel ellatott uszoda is. Ha szereted a kulvarosokat, ez a kornyek mindenkeppen meger egy setat.


No comments:

Post a Comment