Thursday, 13 June 2013

Barcelona - La Nena

Van egy pici hely Grácia negyedeben, amit ‘La Nena’-nak hivnak. Ez egy kavezo es egyben egy etterem, mi egyszeru eteleket kinal egyszeru izekkel, mint pl. toasts, bocadillo-k vagy vegetarianus hamburgerek. A menun 100%-os gyumolcslevek is talalhatoak tejes turmixokkal egyutt. Nem szolgalnak fel alkoholt.
Ez a hely ket dologrol hires.
Az egyik a forrocsoki. Ez a La Nena specialitasa es hidd el nekem, meg sosem kostoltal ehhez hasonlot! A csoki annyira tomeny es forro, egyszeruen elolvad a szadban. A csokival egyutt altalaban feszolgalnak egy darab ‘churro’-t is, de ez nem olyan, mint mashol, ahol cukorral van befedve, hogy edes legyen. Itt az iz nem olyan edes es nem veszi el a csoki izet, inkabb hozzaad az elvezethez. Biztonsaggal allitom, hogy ez a legjobb forrocsoki a varosban.


A masik kulonleges dolog itt az, hogy a hely nem a profitra megy. Altalaban, ha valahova beulsz enni, ott leusz, befejezed az evest es mesz. Neha a pincerek meg a szamladat is hozzak keres nelkul, hogy minnel tobb ember tudjon enni es persze fizetni.

Itt azonban teljesen mas a mentalitas. Ahelyett, hogy a fo ok, amiert az emberek idejonnek az eves lenne, ok inkabb visszalepnek es a talalkozast, a beszelgetest engedik ervenyesulni. A polcok roskadasik vannak jatekokkal, amit mindenki levehet es kiprobalhat, vagy nezegetheted a konyveket, kiprobalhatod a hangszereket. Egy tabla arra ker mindenkit, hogy ha marad szabad hely az asztalhal, osszak meg masokkal, mivel a hely nagyon nepszeru es nem mindenki tud leulni. Sok jatek es konyv van itt a gyerekek szamara is, gyerekulesekkel egyutt.


Ez egy egyszeru, de nagyon kedves hely. Grácia korzeteben, a  Carrer Ramon y Cajal, 36. alatt talalhato.No comments:

Post a Comment