Friday 13 December 2013

A legfinomabb tortilla Spanyolorszagban

 Keson kezdtuk a reggelt a 2.5 oras buszut miatt, igy fel haromra mar farkasehesek voltunk. Nem kellett azonban az etterembe mennunk, hogy az ehsegunket csillapitsuk,
vendeglatoink egy barba vittek minket, hogy tortillat egyunk. Felcsillantak a szemeim, amikor meglattam, hogy hova megyunk, mivel habar azota mar mi is keszitettunk tortillat, akkor meg csak a bolti elore csomagolt valtozatot kostoltam.

A hely, ahova vittek minket, egy ´kotelezo´ megalloja minden córdobai latogatasnak. Ez egy picike kis bar egybol a Katedralis mellett. Lehetetlen elmenni mellette, mivel rengetegen allnak/ulnek/fekszenek a kornyeken aranylo szeletekkel a kezukben. Mi is bealltunk a varakozok hosszu soraba es vegre bepillantast nyertunk a barba is.


A Santos Tortilla Bar egy ugynevezett Francisco Santos altal volt alapitva es itt keszitik a legnagyobb tortillat, amit valalha lattam! Atlagosan 4kg-ot nyomnak es 12-15cm magasak! Nincs semmi titok a receptben, a siker titka a hozzavalok minosegeben rejlik: jo minosegu szuz olivaolaj, szabadon tartott csirkek tojasai es a varos legfinomabb sultkrumplija.





Leultunk a tobbi ebedelo koze a Katedralis toveben, ettuk a kremes, aranylo finomsagot egy hideg itallal a kezunkben es finom olivabogyot ettunk hozza kiseronek. Ott ulsz a napsutesben, a Mecsettel a hatad mogott es egy szelet isteni tortillaval a kezedben, biztos lehetsz benne, hogy a legjobbat kaptad abbol, amit Córdoba varosa nyujtani tud.


No comments:

Post a Comment