Saturday, 6 April 2013

Egyesult Kiralysag - Indulas Chingford-bol

Egy kenyelmes reggeli utan 9 korul indultunk utnak Londonbol, Chingfordbol, ahol Paul szulei laknak. Az ido valami csoda folytan napos volt egesz nap. 3 ora  vezetes utan Staffordnal alltunk meg egy falatot enni, majd ujbol elindultunk es fel negy korul ertunk Keswick-be. Nagyon hosszu volt az ut, Sylvia es Gordon felvaltva vezettek.

Keswick jo valasztasnak tunt. Egy volgyben fekszik egy to mellett (Derwentwater) magas hegyekkel korulveve. Egy picit kisebb, mint Ambleside, a masik nagyobb varos a hegyek deli reszen, de meg minding minden megtalalhato, ami fontos: egy nagy bolt bevasarlashoz, sok turabolt, rengeteg ajandekbolt, etterem es pub van, meg egy mozi is, bar szerintem az csak esos, hideg idoben lat vendegeket.

Meglepodve vettuk eszre, milyen sokan vannak a varosban.  Nem talaltuk parkolohelyet, igy Sylvia csak kiugrott a kocsibol, hogy atvegye a haz kulcsat. Addig mi egy parkoloban felrehuzodva vartuk, neha tettunk egy kort, ha utban voltuk.

Kisebb-nagyobb nehezsegek utan megtalaltuk a hazat, amit Cloud End-nek (AFelho Vege) hivnak.


Mar kivulrol is szepnek tunt, de leesett az allunk, amikor beleptunk. A haz uj, modern es minden van benne, amire csak szuksegunk lehet. Csak a huto volt ures… A nappalibol egy hatalmas ablakon keresztul a hegyekre lathattunk, es meg terasz is van, a melegebb napokra. Paul szerint a hely egy kicsit tul modern, de mi Sylviaval kijelentettuk, hogy barmikor keszek vagyunk idekoltozni.A latvany a teraszrol:Az ures huto viszont ott tatongott, igy elmentunk bevasarolni.  Folyamatosan a hazrol beszeltunk, mindannyiunknak nagyon tetszik. Lucy, Chris es Dane csak holnap jon majd, igy csak mi negyen vacsoraztunk Paul szuleivel.

Vacsora utan mi besetaltunk a varosba Paullal egy gyors felfedezoutra. Miutan megnyugodtunk, hogy eleg nagy a pub valasztek, visszasetaltunk. Nagyon vartuk a masnapi kirandulast.  No comments:

Post a Comment