Wednesday, 11 September 2013

Aszturia – Llanes

Llanes Aszturia egy tengerparti megyeje. A Costa Verde, azaz a Zold Part resze, ami hires a hihetetlen szep partvonalarol. Llanes 32 gyonyoru stranddal buszkelkedhet, mind finom, feher homokkal ovezett. A megye hatteret a zold hegyek adjak.

Llanes egyben a megyeszekhely neve is. A hely meg ma is a halaszatbol el, habar a nyari honapokban nagyon nepszeru nyaralohely Spanyolorszag mas reszei szamara, akik eszakra jonnek, hogy elkeruljek a nyari hoseget delen. Sok a jo etterem es a pub, es a ´zona de copas´, azaz a ´borospoharak zonaja´ mindig nepszeru valasztas az esti orakban.

Az ut busszal Oviedobol 1ora 20 percig tartott. Nagyon kellemes volt ennek a szepseges tengerparti varosnak az utcain barangolni. Nagyon tetszettek a kulonleges, szines es jol karbantartott hazak.  

A kikoto nagyszeru hely arra, hogy egy kavet megigyon mellette az ember a napsutesben.

A varos harom stranddal is buszkelkedhet, es mi mind a harmat megneztuk.

Playa de Sablón
Ez Llanes fo strandja es a kozpontban talalhato, ennek megfeleloen a legmozgalmasabb. Tokeletes kagylo formaja van es a feher homok 100m hosszan nyulik el elotted.Playa de Puertu Chicu
Ez volt a kedvencem. Ez a strand a kertovezetben talalhato, es szep, szines hazak veszik korul. A homok tele van erdekes formaju, hatalmas sotet sziklakkal. Korbe lehet oket uszni, hogy felfedezd a mogottuk megbujo kisebb strandot is.Playa de Toró
Ez a strand a varos jobb oldalan talalhato, par perc setanyira. A viz tele van sotet, kiugro sziklacsucsokkat, amik erdekes latvanyt nyujtanak. Van egy resz, ahova az emberek felverhetik a satrukat es legyalogolhatnak a partra. Egy etterem is talalhato itt, ahol a kertben felallitott osszes asztal a strand fele nez.


A Playa de Sablón mellett van egy fuvel boritott setaosveny, Paseo de San Pedro. A kilatobol, ami a legvegen talalhato, szep a kilatas a kornyezo partvonalra, Llanes-re es az azt korulvevo hegyekre.


No comments:

Post a Comment