Friday, 20 September 2013

Baszkfold – Cabo Ogoño

Lattuk, hogy a terkepen Cabo Ogoño meg volt jelolve, hogy a kilatas gyonyoru, igy ugy dontottunk, mi is megnezzuk. Eddig mindig oda tudtunk vezetni a kilatohoz kocsival, es azt hittuk, itt is igy lesz. Mekkorat tevedtunk!

Eloszor atmentunk az Oko delta masik oldalara, es atvezettunk falvakon, amiknek mind furcsa es kulonleges baszk neve van tele x-ekkel es t-kkel es k-kkal, amiket meg akkor sem tudnal kiejteni, ha az eleted fuggne tole. A ket, Cabo Ogoño-hoz kozeli falu neve  Elantxobe es Ibarrangelua.

Sikerult megtalalnuk Elantxobe-t, ami a Cabo Ogoño-hoz legkozelebb eso falu es otthagytuk a kocsit a temeto elotti parkoloban. A tabla szerint a csucs meg 2km-nyi setara van. Azt gondoltuk, semmi gond, megtesszuk az utat oda-vissza 40 perc alatt es folytattuk utunkat, immar gyalog, a keskeny, sziklafalat koveto uton. Az osszes haz itt jol karban volt tartva, es fantasztikus volt a kilatas a partvonalra.Miutan elhagytuk az utolso hazat is, talaltunk egy masik tablat, amin ez allt: ‘Cabo Ogoño 1km’. Egymasra neztunk es gondoltuk, ha mar eddig eljottunk, akkor mar csak megnezzuk azt a kilatot, megegy km csak nem lehet olyan rossz. Az osveny az erdobe vezetett minket, es egyre nehezebben jarhato lett. Tangapapucs es szoknya viselese nem ajanlatos… Majdnem visszafordultunk, mivel en nem igazan tudtam hegyet maszni a papucsomban, es Paul bokaja meg mindig nem volt rendben, de vegul sikerult a kilatopontra felmasznunk.

Megerte. Nagyon megerte.


Nezd meg ennek a strandnak, a Playa de Laga-nak a vizet! Hihetetlenul gyonyoru, a szinei folyamatosan valtoztak minden hullam utan.
Kesobb rajottem, hogy Cabo Ogoño igazabol egy hires turaosveny, ami megmagyarazza a nehez terepet. Nem banom, hogy megneztuk, de legkozelebb turabakancs lesz rajtam!No comments:

Post a Comment